onsdag 28 mars 2018

Hyra lägenheter Örebro

Är bostadskön för lång och är det för svårt att hyra lägenheter i Örebro? Är du en av de som söker efter en bostad med ljus och lykta, kan du snabbt och enkelt hitta en bra översikt för den som vill hyra lägenheter i Örebro här



Örebro grundades under 1200-talet, där Svartån var som grundast vilket gjorde att man kunde vada över ån och därmed gjorde läget strategiskt. Många viktiga vägar och transportleder gick genom staden – däribland landsvägen till dagens Trondheim och den viktiga Eriksgatan som sträckte sig ända från Uppland ner till Södra Svealand. Då det var en viktig knutpunkt med viktig genomfart ville makthavare ha kontroll över staden. Med anledning av detta byggdes en fästning mitt i staden, där Örebro slott idag ligger. Än idag utmärker sig staden för sitt strategiska läge som en handels- och logistiksstad.
Under 1400-talet styrde Danmark Sverige, och de olika landskapen stydes av fogdar, vilket med andra ord var svenskar som krigade för danskarna. Det var långt ifrån alla svenskar som stöttade detta, och en av dem som ogillade det mest var Engelbrekt Engelbrektsson. År 1434 erövrade han borgen i Örebro, vilket ledde till att befrielse från danskarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar