fredag 24 mars 2017

Få koll på marknaden när du söker lägenhet i Göteborg

Läs hela blogginlägget här
Göteborgregionen går mot att bli en miljon invånare, vilket såklart kommer med både utmaningar som möjligheter. En stor utmaning är att efterfrågan efter fler lägenheter i Göteborg, speciellt i popoulära områden så som Majorna/Linné och Härlanda/Örgryte. I sitt senaste blogginlägg tar Bostadsdeal upp frågan om bostadsmarknaden och lägenheter i Göteborg, som du kan läsa här. Bristen på lägenheter i Göteborg, och andra större städer, har skapat stor debatt i såväl media som bland politiker.


Bostadsbristens utveckling i Göteborg

Att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Göteborg kräver att man står i bostadskö, och kötiden blir längre och längre. Det förmedlades cirka 18.500 lägenheter i Göteborg under perioden 1 januari 2012 till 30 april 2016. Under 2012 var kötiden i snitt 2.5 år, medan den år 2016 var cirka 5.2 år. Att bostadsbristen är stor i landet är ingen nyhet, men men en befolkningsökning har frågan blivit allt mer aktuell.


Finns det en lösning?

Är lösningen på bostadsbristen så pass enkel att det bara är att bygga nya lägenheter i Göteborg, eller är frågan mer komplicerad än så? Man får olika svar utifrån man frågar, men det som kan sägas är att det inte finns någon enkel lösning på problemet. De senaste åren har ett flertal olika lösningar presenteras. Det är alltidfrån att bygga flytande bostäder på vatten till att göra om kolonistugor till helårsbostäder och att justera hyrorna. Självklart samtidigt som man bygger nya lägeneheter i Göteborg.

Det man behöver göra när man letar efter lägenhet i Göteborg är att vara en aktiv bostadssökande, samt vara öppen med vilka stadsdelar man kan tänka sig att bo i. Kötider och priserna på hyran kan skilja mycket mellan de olika stadsdelarna. Var även öppen kring vad för slags bostad du kan tänka dig och ha koll på bostadsmarknaden för att hålla dig uppdaterad om nya former för bostäder. Du kan också börja din sökning efter en lägenhet i Göteborg här!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar