onsdag 29 mars 2017

Jakten på en bostad i Borås


https://www.bostadsdeal.se/blogg/hitta-en-bostad-i-boraas.aspx
Har du tankarna på att ge dig ut på jakt efter en bostad i Borås? Då är det en bra idé att ha lite koll på staden, dess stadsdelar och var man egentligen börjar sin bostadssökaning för att få de bästa möjligheterna. Borås kommun har i dagsläget nästan 110.000 invånare, och därför är det heller inte konstigt att konkurrensen om bostäder i Borås är stor. Som landets 13:e största stad balanserar Borås mellan att vara en småstad och en storsdad - det är stort nog för att ha ett rikt utbud av nöjen, kultur och service, samtidigt som staden är liten nog för att allt finns inom bekvämt räckhåll.

Om man letar efter en bostad i Borås är det viktigt att börja med att få en helhet av hur marknaden ser ut så att man därefter vet vad som är realistiskt för en själv - oavsett om man vill hyra eller köpa en bostad i Borås. En sådan samlad överblick över lediga bostäder i Borås hittar du här.

Bostäder i Borås för studenter
Det har flyttat cirka 15.000 personer, från runt om i landet, till Borås för att studera. Textilhögskolan drar många studenter, mycket för Borås historia kring textilindustri och textil design. Om man är student och letar bostad i Borås kan man hitta en samlad över lediga studentbostäder här.

Var vill du att din bostad i Borås ska ligga?
Balansen mellan små- och storstad som nämndes tidigare gör att det finns ett stort utbud av både lediga lägenheter, rum och hus i Borås centrala delar, däribland City, Lugnet, Norrmalm, Villastaden och Östermalm.
Om man letar bland bostäder i Borås men inte vill bo mitt i stadskärnan kan man leta lite utanför stan, så som de västra delarna av staden (ex. Norrby, Tullen och Viared) eller de sydöstra delarna (ex. Hulta och Bergsäter.

Kort och gott finns det bostäder i Borås för alla, oavsett om man är studenrande, en barnfamilj, en karriärsinriktad textildesigner eller pensionär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar