onsdag 14 juni 2017

Svårare att hyra lägenheter i Malmö – men inte omöjligt

Läs mer om att hyra lägenhet i Malmö här
Allt fler unga drar sig till Sveriges tredje största stad, och vill hyra lägenheter i Malmö. Men bostadsmarknaden i staden blir allt svårare, vilket Bostadsdeal.se skriver om i sitt senaste blogginlägg.
Storstadsområdena i Sverige växer så det knakar, och dessvärre är det unga mellan 20-27 år som får ta den stora smällen. För 20 år sedan hade 67% i denna ålder sin egen bostad. Siffrorna för idag ligger på låga 48%. Samtidigt växer befolkningen i våra större städer, inklusive Malmö, vilket försvårar för just unga som vill hyra lägenheter i Malmö. Om man har tankarna på att flytta dit är det med andra ord bra att börja leta så snart som möjligt - här kan man hitta en översikt över lediga bostäder i Malmö.

Hyresrätt - populärt bland unga
För den som inte kan eller vill gå in med ett stort kapital på bostadsmarknaden är hyresrätten perfekt. Detta är också anledningen till varför många unga vuxna som vill hyra lägenhet i Malmö letar efter just en hyresrätt. Å andra sidan är det också denna bostadsform som minskar mest. Trots detta är det såklart inte omöjligt att hitta en ny bostad i staden - chanerna ökar markant om man letar i god tid och har en bra översikt över bostadsmarknaden. Nedan hittar du information om olika stadsdelar som är extra heta för de som vill hyra lägenheter i Malmö.

Centrum
Är du på jakt efter vibrerade stadspuls, shopping och folkvimmel är det i Malmö centrum du ska bo. Här hittar man allt som hör storstadslivet till. Längs gågatan och de närliggande shoppingcentran hittar man de flesta av stadens butiker. På någon av uteserveringarna på Lilla Torg kan man ta något gott att äta. Vill man ha närhet till allt detta, samtidigt som man vill ha lugnt när man kommer hem, är Gamla Väster en bra stadsdel att bo i. Här hittar du lediga bostäder om du vill hyra lägenhet i Malmö centrum.

Hyllie
Många som vill hyra lägenheter i Malmö riktar blickarna mot Hyllie - detta är området som växer mest i Malmö med många nybyggnationer, däribland hyresrätter. I Hyllie finns Emporia och Malmö Arena, och trots att det ligger en bit från centrum tar du man sig snabbt och enkelt dit med citytunneln. Letar man bostad i Hyllie hittar man lediga bostäder här.

Limhamn/Bunkeflo
Vill man ha nära till natur och hav är Limhamn/Bunkleflo det perfekta alternativet. Här finns många vackra parker, ett lugn och mindre folkliv, samtidigt som bussförbindelserna in till centrum är bra. Vill du hyra lägenhet i Malmö, men med närhet till natur, hittar du lediga bostäder här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar