tisdag 27 juni 2017

Kommande student? Så hittar du ett hem bland Uppsalas bostäder!

Läs mer om Uppsalas bostäder här
Om drygt två veckor kommer antagningsbeskeden trilla in från alla universitet och högskolor runt om i landet. Med nästan 40.000 studenter är Uppsala Universitet ett av de mest populära i Sverige. För att hjälpa de som blivit antagna och ska ge sig ut på jakt bland Uppsalas bostäder har Bostadsdeal.se skrivit ett blogginlägg med tips!

Studenderna i staden kommer från alla delar av Sverige, vilket betyder att det hela blir helt nytt för dem - de ska hitta ny bostad, nya kompisar och skaffa sig nya erfarenheter. Bostadsdeal är inte experter på hur man skaffar nya vänner eller de bästa erfarenheterna - däremot är de experter på hur man hittar sitt nya hem bland Uppsalas bostäder. Därför har de nu tagit fram tips som kan hjälpa kommande studenter. Som alltid är det bäst att börja sin sökning efter en ny bostad så snabbt som möjligt - här hittar du lediga bostäder i Uppsala.

Var ligger din utbildning?
Det är tre vetenskapsområden som erbjuds på universitetet i Uppsala: humaniora och samhällsvetenskap, medicin och farmaci samt teknik och naturvetenskap. Inom dessa områden finns också cirka 70 program på grundnivå respektive avancerad nivå och hela 2000 fristående kurser. Universitet är utspritt på olika campusområden, som var och en av dem tillhör ett specifikt vetenskapsområde. Därför är det en bra idé att ta reda på var just din utbildning kommer ligga, för att därefter kunna ta det som utgångspunkt när du letar bland Uppsalas bostäder. Kom även ihåg att ta med din cykel, eftersom Uppsala är en riktig cykelstad!

Hitta information om alla studentföreningar, studentkårer och nationer
I Uppsala finns det ett rikt studentliv, vilket också är anledningen till varför många söker sig till staden för utbildning. Det finns över ett tiotal studentnationer, fem studentlårer och ett flertalet studentföreningar - vilka har funnits nästan lika länge som universitetet själv, och som har till uppgift att främja studenternas fritid. Genom att hitta information om var de olika studentinitiativen ligger kan du skapa en uppfattning om hur ditt kommande rörelsemönster kommer att se ut. Detta rörelsemönster kan du sedan använda dig av för att hitta det geografiska läget du föredrar när du ger dig ut på jakt bland Uppsalas bostäder!

Hitta den stadsdel du föredrar

Med cirka 150.000 invånare är Uppsala landets fjärde största stad. Alla stadsdelar i Uppsala har sin egen charm och karaktär, och därför bör du som kommande student hitta så mycket information som möjligt om de olika stadsdelarna för att veta var just du vill bo. Luthagen är ett av de mest populära områdena för studenter, mestadels eftersom det där finns gott om mindre lägenheter med en låg hyra. Utöver det är Eriksberg, Kåbo, Fålhagen och Sala Backe andra populära områden för studenter då dessa ligger bra geografiskt för studenter.

Lycka nu till i jakten bland Uppsalas bostäder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar