måndag 29 maj 2017

Är läget för hyresbostäder i Norrköping annorlunda än i resten av landet?

Läs hela blogginlägget om hyresbostäder i Norrköping här
Om du letar efter en hyresbostad i Norrköping är det en bra idé att först och främst få koll på hur bostadsmarknaden ser ut i staden, det får du i Bostadsdeal.se´s senaste blogginlägg, som du kan läsa här.

Det råder nämligen brist på hyresbostäder i Norrköping, precis som i 85% av landets kommuner. Bostadsbristen är fortfarande ett faktum, trots att det byggs nytt i Norrköping. Då invånarantalet hela tiden ökar i staden byggs det ändå inte tillräckligt för att matcha efterfrågan. För något år sedan gick amorteringskravet genom, vilket medfört striktare lånevillkor som gjort allt framför allt unga har svårt att komma in på bostadsmarknaden. Att bygga bostadsrätter och hus löser alltså inte problemet, utan det är just hyresbostäder i Norrköping som behövs. Om du är på jakt efter din nya drömbostad hittar du en översikt över lediga hyresbostäder i Norrköping här.

År 2016 blev Norrköping rankad på plats 26 av totalt 290 kommuner när det handlade om landets bästa kommuner att bo i - en utmärkelse som visar på att Norrköping är på rätt väg, och som även ger drivkraft att få en ännu bättre placering. Å andra sidan står cirka 16.000 personer i kommunen utanför den normala bostadsmarknaden, detta främst arbetslösa, skuldsatta och de med ekonomiskt bistånd, vilket är ännu ett kvitto på att det krävs fler hyresbostäder i Norrköping - och det snabbt.

Man ska dock inte ge upp hoppet - din nästa hyresbostad i Norrköping finns där ute. Det är bara att gå målinriktat framåt, med ett öppet sinne och en portion tålamod!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar