måndag 1 maj 2017

Sevärda lägenhetsprojekt i Helsingborg

Helsingborg är idag Sveriges nionde största stad, och ligger placerat längs kusten i nordvästra Skåne. Efterfrågan på bostäder i staden växer i takt stadens utveckling. Här kan du se alla lediga bostäder i Helsingborg. Helsingborg är en speciell stad, med endast 4 km till den danska systerstaden Helsingör. Idag trafikeras sunden med färjer flera gånger per dag, och erbjuder både bilplatser och taxfree-shopping, något som uppskattas av både danskar såväl som svenskar. I Helsingborg finns det alla typer av bostäder; villor, lägenheter, radhus, parhus och fritidshus. I det senaste blogginlägget kan du läsa om två olika typer av sevärda lägenheter i Helsingborg.
Skånes mest färdglada lägenhet?
Under försommaren 2016 lade paret Jönsson ut sin lägenhet till försäljning. Lägenheteten låg i Tågaborg, en stadsdel som ligger strax norr om stadskärnan i Helsingborg längs kustlinjen. Paret Jönsson har bott utomlands i flera om gångar, både i Spanien och på Jamaica, två länder som har en färgstark kultur. Dessutom har paret tillbringar mycket tid i Mexiko, ytterligare ett land som är känd för starka färger. Parets utlandsinfluenser har följt med paret in i lägenhetens alla hörn. Hallen är helt turkos, vardagsrummet går helt i rött och cerise medan sovrummet är helt i lila - både väggar och tak.
Skånes mest generösa boende?
Stiftelsen Erik Banck har nyligen startat ett projekt som ska se till att penionärer kan bo billigt. Efterfrågan på billiga bostäder hos penionärer är stort i Helsingborg, särskilt bland de kvinnliga penionärerna eftersom de tog familjeansvar största delen av deras yrkesverksamma liv. Stiftelsen har köpt 47 lägenheter som skall öronmärkas till penionärer som kommer att få gratis livet ut. Värt att nämna är att stiftelsen även har köpt 18 lägenheter i Helsingborg som har öronmärkts till den yngre generationen. Personer som är i behov av en billig lägenhet i åldern mellan 25 och 35 år kan ansöka om att få i stiftelsens bostäder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar