tisdag 9 maj 2017

Hur ser läget ut för studentbostäder i Linköping?

Läs hela blogginägget om studentbostäder i Linköping här
Inför varje terminsstart är det många tusen elever som söker efter en studentbostad i Linköping. Med cirka 27.000 elever och 4.000 anställda utgör universitetet nästan en tredjedel av populationen i staden, vilket då inte är överraskande att det är stor konkurrens om studentbostäderna i Linköping. Just detta är ämnet i Bostadsdeal.se´s senaste blogginlägg, som du kan läsa här.

Det har gjorts en översikt över Sveriges 33 studentstäder där de delats in i antingen en grön, gul eller röd kategori, beroende på hur snabbt och enkelt det är att hitta en studentbostad. Just Linköping blev kategoriserad i den gula gruppen, vilket betyder att man senast kan förvänta sig att hitta en studentbostad i Linköping senast i slutet av den första termin man studerar.

För att hjälpa blivande och nuvarande studenter att hitta en studentbostad i Linköping har Bostadsdeal.se tagit fram några tips:
  •  Ha ett öppet sinne över vilken boendeform du kan tänka dig och i vilket område du kan tänka dig att bo i.
  • Undersök marknaden för lediga studentbostäder i Linköping, gärna varje dag. Det kan du enkelt göra via denna översikt över lediga bostäder i Linköping.
  • Sök bostäder i närliggande städer med pendlingsavstånd till universitetet
  • Upprätta en sökannons om att du är på jakt efter en studentbostad i Linköping, t.ex. på Bostadsfinder.se.
  • Skriv upp dig på väntelistor och gör ditt bästa för att ligga steget före. Byggs det nytt någonstans i staden? Vilken hyresvärd står i sådana fall för bygget?
 Oavsett om det i stunder kan kännas omöjligt att hitta en studentbostad i Linköping är det viktigt att inte ge upp!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar