tisdag 16 maj 2017

Verkligheten har hunnit både ikapp och förbi för Stockholms bostäder

Om någon för ett par decennier sedan hade blivit erbjude nästan 100.000 kronor per kvadratmeter för en bostad i centrala Stockholm hade det troligtvis tagits som ett oseriöst bud. Verkligheten har ur flera perspektiv både hunnit ifatt och oss och nästan sprungit förbi oss - åtminstone har prislappen för Stockholms bostäder det. Trots en målsättning och plan om att upprätta 140.000 nya bostäder till 2030 - en siffra som vittnar om en större bygg-boom än den som var när miljonprogrammet upprättades - ökar efterfrågan och därmed priserna för Stockholms bostäder än snabbare. Det som för några decienner sedan verkade smått galet är nu verklighet. I januari i år passerade genomsnittspriset per kvadratmeter innanför tullarna i Stockholm rekordgränsen på 94.000 kronor.

Trots rekordnivåerna för priserna på Stockholms bostäder i skrivande stund är det faktiskt i Göteborg och Malmö som priserna rent procentuellt sett ökar mest. Främst är det i centrala Göteborg som priserna det senaste året har ökat mest - men även hela Stormalmö växer i såväl popularitet som prisnivå för bostäderna. Man kan därmed säga att bostadsmarknaden för Sveriges tre största städer kokar och att det nästintill råder en kapplöpning mellan städerna över var priserna ökar som mest. Någonting som bostadsdeal.se skriver om i sitt senaste blogginlägg.

Även om man i de senaste mätningarna kunnat ana att prisnivåerna för Stockholms bostäder har stannat upp något - vilket många bostadssökande jublar över - spår experterna en fortsatt prisökning per årsbasis, vilken de har estimerat till omkring 6-7% för Stockholms centrala delar. För dig som drömmer om en flytt till Stockholm i den närmstra framtiden kan det därför vara en god idé att se över alternativen redan nu. Önskar du spana in utbudet av Stockholms bostäder redan nu kan du snabbt och enkelt göra det här på Bostadsdeal.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar