onsdag 23 augusti 2017

Bygget av hundratals bostäder i Västerås påbörjas nästa år

Många har svårt att hitta permanenta boende i landets större städer. Detta problem blir framför allt tydligt på sommaren när alla studenter samtidigt är på jakt efter en bostad. De tre byggherrarna Mimer, BoKlok och Ikano Bostad har nu planerat byggandet av 400 till 500 nya bostäder i Västerås som en del i lösningen på problemet. Västerås är redan Sveriges femte största stad och har en hög befolkningstillväxt. De nya bostäderna kommer således till stor nytta vilket gör att projektet välkomnas av såväl kommun som invånare i staden. Undersök utbudet och börja din jakt på bostäder i Västerås direkt här.

Samtliga av bostäderna kommer byggas i Bäckby centrum i västra delarna av Västerås. Förutom bostäder kommer hela centrum göras om med nya butiker, affärer, mötesplatser, parker och en idrottshall. Bostäderna står först på agendan och kommer ha byggstart redan under 2018. Totalt beräknas projektet pågå i fem år vilket innebär ett färdigställande någon gång under 2023. För att skapa en större trygghet bland områdets invånare har Västerås Stad även initierat ett utvecklingsprojekt som framför allt är riktat till områdets ungdomar. Utvecklingsprojektet innehåller olika   verksamheter och aktiviteter runt Bäckby centrum.


Även om denna stora satsning förväntas skapa trygghet och långvariga permenenta bostäder i Västerås finns det många som inte har tid att vänta i fem år. Om du själv är i behov av en bostad redan idag kan du glädjas åt att det finns ett stort utbud för den som vet var man ska leta. Med hjälp av den automatiska sökagent som Bostadsdeal har utvecklad kan du på ett enkelt sätt finna en bostad som passar dig. Om du skriver in dina sökkriterier kommer sökagenten leta fram matchande objekt och spara på din tid. Låt sökagenten göra jobbet – skapa en annons direkt här!  
Du kan även läsa hela blogginlägget på Bostadsdeal.se här: 
https://www.bostadsdeal.se/blogg/storsatsning-paa-nya-bostaeder-i-vaesteraas.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar