måndag 14 augusti 2017

Med drömmar om tillväxt satsas det nu på fler bostäder i Borås

Ser man på en lista över Sveriges största städer (och dess kommuner) så kommer Borås på en 13a plats när man nu har passerat 110.000 invånare. Om man istället enbart ser på invånare i stadsområdet trillar Borås ner en placering till 14e plats, och hamnar istället strax bakom Gävle på cirka 70.000 invånare. Nu siktar både Borås stad och näringsliv framåt och drömmer om tillväxt. I ett sammarbete som går under namnet BoråsBorås är tanken att man vill arbeta sida vid sidan för att skapa både en växande befolkning samt ett växande och utvecklande näringsliv. En nyckel för att nå dit är att bygga fler bostäder i Borås, vilket Bostadsdeal.se har skrivit mer om i sitt senaste blogginlägg - som du kan läsa här.

För att främja tillväxt i området ser det ut att bli grönt ljus från kommunstyrelsen till två stora byggprojekt i regionen - med syfte att upprätta fler bostäder i Borås. Det ena projektet omfattar omkring 600 nya bostäder i Borås och ska förläggas i den historiskt viktiga stadsdelen Sjöbo. Ett projekt som kan ses som resultatet/effekten av att man lagt om genomfartstrafiken i stadsdelen och möjliggör en ökad bebyggelse i orten. Ett andra projekt är det som allmänt nämns som "Västerbro" och som ska innehålla 500 nya bostäder i Borås. Här är det Riksbyggen och Bostäder i Borås som går ihop och vill göra bostäder av den förvärvade fastigheten Viskaholm. Båda projekten beräknas vara närmare start - eller allra helst startas - redan under 2018 och bådar gott för framtiden i Borås.

För den som verkligen behöver komma igång med jakten efter bostäder i Borås redan nu kan man - på denna sida - snabbt och enkelt få en överblick över alla just nu lediga bostäder i Borås. Känner man att det vore bra med lite tips, idéer och inspiration till sitt bostadssökande har Bostadsdeal.se i ett tidigare blogginlägg skrivit ihop lite tips som riktar sig till just den som söker bostäder i Borås. Dessa tips kan du läsa här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar