måndag 28 augusti 2017

Dyraste byggpriserna i hela EU - trots det byggs det många nya lägenheter i Göteborg

Det är inte helt ovanligt att man pratar om hur dyrt det är i vårt grannland Norge. I samma veva brukar man också konstatera att det blir allt dyrare i Sverige. Men det är inte så ofta man pratar om byggpriser - en faktor som i allra högsta grad påverkar såväl priser som utbud på bostadsmarknaden. Sverige har nämligen toppat listan som det dyraste landet i hela EU vad det gäller just det - byggpriser. Trots att det under de senaste tio åren varit bra mycket dyrare att bygga i Sverige än t.ex. våra grannländer så satsas det fortfarande på projekt som ska ta oss till ytterligare tillväxt och skapa plats åt fler invånare - ett fenomen Bostadsdeal.se har skrivit mer om i sitt senaste blogginlägg. Ett utmärkt exempel på det är den stora satsning som just nu görs på Hisingen för att få fram fler lägenheter i Göteborg och samtidigt skapa ett mer attraktivt Hisingen som en mer integrerad bild av Göteborgs stadsområde. Är du lite nyfiken på en lägenhet i Göteborg i allmänhet, och hisingen i synnerhet? Kika då in alla just nu lediga bostäder i Sveriges näst största stad via denna länk.

Det projekt - eller rättare sagt satsning - som fått mest medial uppmärksamhet och lockat störst intresse är utan tvekan Karlastaden som ska byggas på Hisingen. En helt ny stadsdel med totalt cirka 2000 nya lägenheter i Göteborg. I spetsen för projektet står Karlatornet som med sina 240 meter därmed blir Nordens högsta byggnader. Det spektakulära tornet kommer med sina 72 våningar erbjuda 590 lägenheter, hotellverksamhet, restauranger och butiker. Även om det funnits höjts kritiska röster från en del håll är intresset för Göteborgs nya skyskrapa enormt. Så stort att hela 14.000 personer har anmält sitt intresse för att få en helt egen lägenhet i Göteborg. Eller kanske rättare sagt ovanför Göteborg?

Karlastaden är dock inte det enda som planeras till det allt mer populära områderna på Hisingen. I Sannegården planeras det till exempel för upprättandet av omkring 1100 nya bostäder vid Säterigatan. Ett projekt som många anses vara lite extra välkommet då omrking hälften av bostäderna uppges bli hyresrätter - någonting som varit lite utav en bristvara i många av Sveriges storstäder det senaste decenniet. Även för det projekt som ska generera cirka 700 nya bostäder vid Litteraturgatan är tanken att bidra med fler hyresrätter. Här förväntas hela 80 procent - alltså omkring 560 bostäder - bli hyresrätter.

Är du intresserad av att hitta en egen lägenhet i Göteborg men kan inte bestämma dig för vart du vill bo? Då kanske något av de här projekten kan vara något för dig. Du kan även läsa om fler smultronställen för bostäder i Göteborg i detta blogginlägg från Bostadsdeal.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar