onsdag 19 juli 2017

Behöver du en bostad i Lund till höstens terminstart? Vi har tipsen på hur du lyckas!

Det första av de två antagningsbeskeden för höstens terminstart har anlänt till digitala brevlådor över hela landet. Veckorna som väntar innebär därför mycket att göra för alla nyblivna studenter, där det för många till och med innebär en flytt till en helt ny stad. Just i de större studentstäderna, allra främst Lund och Uppsala, är trycket på bostad stort den här tiden på året. Är du en av dem som ska börja studera i Lund? Läs då igenom det senaste blogginlägget på Bostadsdeal.se, där särskilt fokus ägnas åt hur man finner en bostad i Lund inför terminstart. Vill du komma igång med sökandet av en bostad i Lund redan idag kan du gå in på denna sida där alla lediga bostäder i Lund finns listade.

En av många charmiga gator i Lund.
Många tänker direkt i termer om bostadskö och att vänta på sin tur att få en bostad. Men faktum är att det inte alltid är så det fungerar. Framförallt inte om det är en bostad i Lund du är på jakt efter. Just studentbostäderna i Lund har nämligen ingen bostadskö alls. Istället lottas platserna ut, med syftet att alla som vill ha en bostad i Lund ska ha lika förutsättningar att lyckas med just det. Årligen förmedlas cirka 700 studentbostäder på detta vis inför höstterminens start. En annan aspekt till varför det kan löna sig att spana efter andra tillvägagångssätt än bostadsköer är den korta period som är mellan antagningsbesked och terminstart. Det finns helt enkelt inte tid att spara ihop några meriterande poäng.

Istället kan det vara en god idé att fundera på vilka alternativ som finns. Kanske hade du tänkt dig att allt inom 30 minuter med cykel från skolan är det du letar efter? Pröva då att också inkludera 30 minuter med buss eller tåg - och du har helt plötsligt fått en helt annan marknad att leta på. Det är också viktigt att tänka på att det under denna del av året är mestadels studenter och unga människor som söker efter en bostad i Lund. Det är därför inte så konstigt att det är just ettor och tvåor som är de mest eftertraktade och därmed svårast att få tag i. Prata därför med andra som sitter i samma situation och se om ni kan gå ihop och söka bostad i Lund tillsammans. Ni kommer då märka att när ni istället riktar blickarna mot treor och fyror så ser utbudet helt annorlunda ut och ni har därmed ökat era möjligheter till att få en bostad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar