tisdag 11 juli 2017

Många nya bostäder i Västerås förväntas i den närmsta framtiden

Läs mer om de nya bostäderna i Västerås här
Att Sveriges femte största stad växer är det ingen tvekan om, då det just nu planeras samt byggs massor av nya bostäder i Västerås. I det senaste blogginlägget på Bostadsdeal.se får du information om var, när och hur bostadsprojekten planeras. Läs hela blogginlägget om alla nya bostäder i Västerås här.

Letar du efter bostäder i Västerås hittar du lediga objekt här!

Bäckaby Centrum
Så sent som i mitten av förra månaden beslutade Västerås stad att det är Bostads AB Mimer, BoKlok och Ikano Bostad som blir de företag som kommer att få bygga de 400-500 nya bostäderna som ska ligga i Bäckaby centrum. Bostad AB Mimer menar på att det inte bara handlar om att bygga nya bostäder i Västerås, utan också om att forma nya grönområden, mötesplatser och idrottsmöjligheter.

Dingtuna
Projektet i Dingtuna kommer innebära hela 270 nya bostäder i Västerås - och byggnadsnämnden ska snart ge besked om projektet. Med hjälp av gång- och cykelvägar ska projektet länka samman stadsdelen på ett nytt, bättre sätt. De nya bostäderna i Dingtuna kommer vara en blandning av fristående hus, radhus, kedjehus och mindre flerbostadshus och lägenheter.

Kungsängen
Bakom centralstationen hittar man den nya stadsdelen Kungsängen. Där kan det komma att byggas upp till 3000 nya bostäder. Med det centrala läget kommer de boende ha närhet till allt. Man planerar försiktigt att börja bygga vid årskiftet år 2018/2019.

Malmaberg
Ännu fler bostäder i Västerås kommer samarbetet mellan Bostad AB Mimer och NCC bidra med. Först ut ska ska det byggas 44 nya hyreslägenheter i kvarteret Lindaren i Malmlaberg. Lägenheterna ska vara fördelade på två hus, båda fyra våningar höga. Bostäderna ska vara Svanenmärkta, och kommer vara tvåor, treor och fyror på mellan 55-95 kvadratmeter. Redan nu under sommaren planerar de för byggstart, och inflyttningen planeras bli under hösten 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar